Nejlepší a nejširší výběr všech čajů

300x300anavy.jpg

zelený čaj

Čaj je nápoj, který se připravuje louhováním lístků čajovníku různé úpravy v horké vodě. Pojem čaj bývá používán i pro jiné nápoje, kdy louhovat můžeme také třeba byliny nebo plody. Odtud bylinkový nebo šípkový čaj. Zelený čaj neprochází žádnou oxidací. Enzymy, které oxidaci způsobují, jsou sušením na pánvích nebo napařováním zničeny.

Zelený čaj

Zvláštními druhy, podobnými jako Zelený čaj , jsou čaje polozelené neboli oolongy. Patří sem například čaje modrozelené, žlutozelené nebo dokonce modré. Ty vzniknou, jestliže lístky prošly mírnou oxidací a tvoří tak přechod mezi zelenými a černými čaji.

Čaj o páté

Pro významné zdravotní účinky a nezaměnitelnou chuť, kterou zelený čaj má, je velmi oblíbeným, mírně nahořklým a jemným nápojem. Lidé různých kultur ho užívají k dobrému fungování celého organismu, protože jeho kladný vliv je vědecky prokázán. Máte chuť ho ochutnat? Objednejte si ho právě u nás.

Nejlepší a nejširší výběr všech čajů
5 (100%)1
bm336x280.gif